Le petit Paris – френски шик в сърцето на Пловдив

Твърди се, че италианците пренасят във Франция готварското изкуство, но френските готвачи доразвиват и обогатяват своята кухня, превръщайки я в най-добрата на света. Пловдивчани вече може да се уверят, че това е истина. Най-новият ресторант в Пловдив - Le petit Paris, отправя кулинарни предизвикателства пред своите клиенти.

 

   


    Макар че предлага интернационална кухня, в Le petit Paris денят ви може да започне в типично френски  стил - с френска лучена супа, френски кроасан и топъл шоколад, гледайки през прозореца ... 7-метрова  Айфелова кула. В уютна обстановка на обяд ще ви предложат вкусно домашно сготвено меню. Вечерите пък са посветени на кулинарните изкушения. Само тук ще може да се насладите на селектирано филе от сьомга с класически сос Холандес, кацнало върху легло от аспержи, френско петле – царевично пиле, кацнало върху млечна царевица с млечен сос и шафран, селектирано патешко филе с карамелен сос и годжи бери.

 

    Италианските ястия се приготвят по оригинални италиански рецепти и с продукти от Ботуша, а морските дарове – калмари, октоподи и мекотели, са внос от Гърция. За ценителите са предвидени тематични кулинарни вечери с изтънчени ястия и подбрани вина. И разбира се – десерти ...

 

   

    В тайните на добрата храна ни отвеждат шеф Марин Томов и шеф Иван Чуков. Двамата кулинарни гуру дълги години са работили в чужбина – Марин е работил във веригата ресторанти „Капитан Кук“ и се е специализирал в средиземноморската и италианската кухня, а Иван се е учил от най-добрите майстори на сръбската скара и е бил 3 години главен готвач в Сен Тропе.

 

   Високо качество и балансирана цена – това е мотото на ресторант Le petit Paris.

За контакти: 0889 666 555

Гр. Пловдив, Ул Младежка 28